Materiaal en leveringsvoorwaarden

Bestellen

Bestellen bij Woodgoed kan via e-mail. Zodra wij je bestelling hebben ontvangen, ontvangt je van ons een opdrachtbevestiging. Daarin staan de bestelde meubelen vermeld, de verwachte levertijd (onder voorbehoud) en de totale kosten van jouw order.

Bezorgen

Indien gewenst kunnen de meubelen thuis worden bezorgd, hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Betaling

De order kun je contant betalen of via internetbankieren. Wij versturen je de factuur per email.

Productie

Al onze producten worden door ons met zorg in de meubelmakerij op Curacao geproduceerd. Alle verbindingen zijn waarnodig gelijmd en degelijk geschroefd. De meubelen zijn goed geschuurd en hebben geen scherpe hoeken.

Werking van het hout

Steigerhout is een natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus altijd iets werken (uitzetten of krimpen).

Materiaal en onderhoud

Al onze meubelen worden in onze meubelmakerij op Curacao gemaakt van nieuwe of gebruikte steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw en worden pas na droging door ons verwerkt. Dikte en kleur van de planken kunnen per partij verschillen. Steigerhout is robuust. Dit betekent dat het hout met name oud steigerhout nooit gelijk en sporen van gebruik bevat zoals oneffenheden, puntjes, deukjes etc. Een kaarsrechte plank bestaat niet van gebruikt steigerhout, maar dit is dan ook de charme van gebruikt steigerhout!

Voor binnengebruik kun je de meubelen onbehandeld laten. Wilt je de meubelen toch behandelen dan kan dat met olie, blanke lak of andere lakken zoals white wash. Deze lak zorgt, mits goed aangebracht, ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen. Wij adviseren meubelen voor buitengebruik onbehandeld te plaatsen. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast. Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren.

Gemaakt in 3 werkweken

De productietijd is circa 3 werkweken onder voorbehoud. Levertijd wordt gerekend vanaf de datum van betaling van de order.

Wet kopen op afstand / retour

Je kan ook bij ons recht op retour krijgen als in de wet kopen op afstand. Als producten speciaal voor je besteld worden en/of speciaal voor je op maat gemaakt worden, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet.

Mogelijke afwerking

De meubels worden normaal gesproken onbehandeld afgeleverd. Dit laat de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hout het beste uitkomen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de meubels op een aantal verschillende manieren te behandelen. Zie hieronder de verschillende voorbeelden.

Steigerhout (onbehandeld)

steigerhouten-bed-bon-diajpg

 Pitch Pine (onbehandeld)

IMG_0346

White Wash

IMG_9964

Grey Wash

steigerhout-grey-wash-woodgoed